2 Национални Конференции в гр.София

Публикувана на блога: 19.11.2017г.
–––––––––––––––
На 14 и 15.03.2008г. в гр. София ще бъдат организирани 2 големи конференции, посветени на безглутеновото хранене и Цьолиакията.
Участие в конференциите ще вземат известни специалисти и професори от България , Словения и Италия. За първи път на една маса ще се съберат гастроентеролози, педиатри, диетолизи и пряко засегнати хора в името на проблемите и въпросите, които трябва да се решат:

-„Безглутеновото хранене и влиянието което оказва“
-„Диагностика на цьолиакия и вариантите на нейното проявяване“
-„Глутенова ентеропатия при възрастните – начин на живот и подобряване на здравословното състояние“
-„Генетичните зависимости и запознаване на техните рамки“
-„Диетите и Глутенът“
-„Лактозна непоносимост и нейното лечение“
-„Лекуване на цьолиакията – решенията които помагат“
-„Видове храни и техните основни предимства и недостатъци“
Първата конференция ще бъде изцяло и само за лекари и специалисти в горепосочените области и теми.Другата конференция ще бъде за всички засегнати и интересуващи се от Цьолиакията, Аутизма, здравословното и безглутеново хранене.
Всички желаещи могат да изпратят запитване за лична покана.

 

 


Професор Стефано Мартелоси от Италия, който беше лектор на втората конференция посветена на „Цьолиакията в световното съвременно общество“ прави бърз тест за цьолиакия в конферентната зала „Дом на архитекта“, София

Компанията Шеар направи дарение от 1600 бързи теста с които в рамките на 5 мин. ще може до голяма степен да се локализират и отсяват реалните случаи с цьолиакия. Особенното в този случай е, че теста е нужно да се прави на хора които не са спазвали безглутенова диета и за първи път имат характерните или прикрити симптоми на цьолиакията.

Дарението ще бъде разпределено по университетските болници в страната- София, Плевен, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

Повече информация за кръвният тест(pdf) ТУК

Снимки и повече информация за конференцията ще намерите ТУК!

16.03.2008, София